Depresyon

Depresyon nedir?
Depresyon bir hastalıktır. Grip gibi, kanser gibi, şeker hastalığı gibi... öyle moral bozukluğu, bıkkınlık ve sıkkınlık değildir. Bunlar çok hafif kalır. 
Depresyon bu bloga yazacak onlarca şeyinizin olmasına rağmen, yazdığınızda belki kendinizi daha hissedecek olmanıza rağmen içinizden yazmanın gelmek istememesidir. Ya da bazen yazmak istemek ama sanki dünyanın en ağır işiymiş gibi enerji bulamamaktır.
Depresyon iyi güzel hoş duyguların vücudunuzdan çekilmesidir. Çoğu zaman hissizliktir. Kalan zamanlarda da kötü duygulardır.
Depresyon hayal, umut, gelecek, keyif, huzur kavramlarının literatürünüzden silinmesidir. Bir daha ekleneceğine inancınızın tamamen yitirilmesidir.
Depresyon yataktır. Yatakta yaşamak, yataktan çıkınca sudan çıkmış balık gibi hissetmektir.
Depresyon bazen kova kova gözyaşıdır. O kadar gözyaşının nereden geldiğine şaşırmaktır. Bazen de ağlamamak, donuklaşmak, bir duvar ne kadar hisli ise işte o kadar hisli olabilmektir.
Depresyon artık hayatı takmamaktır. Boşvermek. Deli cesareti gibi görünse de aslında takmaya bile mecalinin olmamasıdır. İşi sallamamak kovulmayı göze almak bundandır.
Depresyon hiçbirden keyif almamaktır derler. Az söylerler. Depresyon keyif kelimesinin anlamını unutturandır.
Depresyon mağara adamı gibi yaşamaktır.
Depresyon uykudur. Bazen de uykuyu unutmak.
Depresyon öğleden sonra 3te uyanıp neyse günün bitmesine az kaldı diye sevinmektir.
Depresyon nefes almak bile istememektir.
Depresyon anlaşılamamaktır. İnsanların çık gez dolaş spor yap kitap oku kuaföre git diye akıl verdiği bir dipsiz kuyudur.
Depresyon keşke fırsatım olsa da işe gitmesem ve hep uyusamdır.

.......

...

Depresyondayım sevgili okur. Psikologumu zaten biliyorsunuz. Bir de psikiyatristim var artık. Antidepresanım ve ben terapi ile birlikte güzel günler görmeyi umuyoruz.

Yorumlar

  1. :(
    Ne diyeceğimi bilemiyorum..
    ne kadar dibe vurarsan o kadar yükseğe çıkarsın derler.....dilerim en kısa sürede huzurla atlatırsın...senli benli konuşmak istedim affına sığınarak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anne Sen Bana Ne Yaptın?

Tavsiye: Var Olan Annenin Yokluğu

Kendi kendine ebeveyn olmak - Özşefkat